България загуби от Словения на Били Джийн Къп



14-04-2022 14:27 | Tennis24.bg

България отстъпва на Словения с 0:2 победи в Група I на Евро-африканската зона за "Били Джийн Кинг къп" - световно отборно първенство при дамите. Двубоите се провеждат на червени кортове в турския курорт Анталия. 

В първата среща Изабелла Шиникова претърпя поражение от Пиа Ловрич с 4:6, 4:6. Шиникова започна лошо мача и допусна пасив от 1:5, което се оказа решаващо за изхода на първия сет.

Във втората част софиянката навакса изоставане от 1:4, но допусна нов пробив в десетия гейм, което донесе победата за Ловрич след 81 минути игра.
 
Във втория сингъл Виктория Томова отстъпи с 1:6, 2:6 от Кая Юван, 81-а в световната ранглиста. Така още преди срещата на двойки България отстъпи на Словения. На двойки за нашите ще играят Джулия Терзийска и Изабелла Шиникова.

Това е трета загуба за момичетата на капитана Дора Рангелова в група "Б" на турнира след 1:2 от Австрия в понеделник и 0:3 от Хърватия във вторник.

Българките вчера постигнаха и единствената си победа с 3:0 над Швеция, а утре играят решителен последен мач срещу Грузия и при успех ще си гарантират оставане в група I на зона Европа/Африка на надпреварата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини