Борг: За Федерер тенисът е като шахмата - винаги има следващ ход



07-06-2011 17:52 | Николай Драгиев

Рафаел Надал е чудовище”, възхитено заяви митичният Бьорн Борг, след като испанецът настигна шведа в титлите от “Ролан Гарос” - по 6. “Надал ще спечели още поне два пъти в Париж и ще ме надмине - продължи Борг. - Той е невероятен, съперниците трябва да осъзнаят, че са изправени пред чудовище. Роджър Федерер показа най-добрата игра на Земята, но без успех срещу Надал. Изумен съм. Удоволствие е да се гледа. Тенисът няма как да бъде от по-висока класа. Не смятам, че загубата ще се отрази на Федерер. За него тенисът е като шахмата - винаги има следващ ход. И двамата са големи спортисти, стъпили с двата крака на земята, без лоши нрави.”

Рафа стигна 10 титли от Големия шлем срещу 16 за първия в историята Роджър. И вече тече дискусия ще бъде ли настигнат скоро швейцарският гений...

Надал е на 25 г. - на толкова Борг се отказа от тениса. Двамата са 6:6 в “Ролан Гарос”, а резултатът в титли от Големия шлем е 10:11. Значи - Рафа върви в ритъма на великите.

Джим Къриър, шампион от 1991 и 1992 г. в Париж, който връчи трофея на Надал, каза: “Въпреки че не игра най-добрия си тенис през последните две седмици, Рафа спечели турнира, което е доказателство за качествата му на тази настилка. Той е прекалено добър и знае как точно да играе срещу Роджър. Просто е - Рафа е най-добрият на клей! Бекхендът на Роджър е доста постоянен, но това не се оказа проблем. Ако можех да дам съвет на Федерер, бих му казал да поема повече рискове с форхенда си. Но той спечели 16 титли от Големия шлем, а аз само 4. Така че какво ли разбирам...”




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини