Симеон Терзиев: Ще ми трябват няколко седмици да си върна формата



19-03-2022 07:38 | Tennis24.bg

Симеон Терзиев се завърна на корта със серия от победи след дълго отсъствие заради контузия. 19-годишният тенисист достигна до финала на Държавното първенство в зала, което се проведе в Благоевград, а там отстъпи пред Пьотр Несторов. За Терзиев самото участие в първия за него турнир през годината е страхотна новина, а той тепърва ще търси още по-добри резултати.

„Чувствам се много добре. Страхотно е, че отново мога да играя тенис, защото това чувство ми липсваше адски много. Направих един цял турнир и останах здрав. Играта ми беше доста по-слаба от нормалното за мен, но го очаквах и го приех нормално. Това че се преборих да достигна до финал без почти да съм играл тенис преди това значи много. Всеки път се чувствах зле на корта, но успявах да се преборя, което беше и най важното за мен“, коментира тенисистът.

Голямата цел за него през този сезон е спечеляването на още точки за световната ранглиста на АТП, след като през миналата година се представи силно на няколко турнира на ниво ITF25 и влезе в световната класация.

„Поставям си като цел да спечеля максимално много победи, защото това ще ми донесе точки, с които постепенно целя да се изкача в световната ранглиста на АТП. Ще са ми нужни около 2-3 седмици тренировки и още 2-3 турнира за да достигна отново добра спортна форма. Когато харесваш това, което правиш, а то ти е отнето, просто трябва да си търпелив, да поддържаш тонус на мускулите и тялото и да изчакаш момента в който отново ще можеш да играеш“, споделя още Терзиев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини