Федерер: Това бе огромна крачка към титлата (видео)



04-06-2011 04:14 | Николай Драгиев

Роджър Федерер остана изключително доволен от победата си над Новак Джокович в полуфиналите на "Ролан Гарос" 2011. Швейцарецът благодари и на публиката в Париж, която по невероятен начин го подкрепяше и бе почти изцяло на негова страна.

"Играх много добре, макар началото да беше доста трудно и нивото на игра много интензивно. Ключово бе развитието на мача в края на първия и началото на втория сет, когато успях да взема превес," заяви Федерер.

Попитан дали това е най-добрият му мач след финала на Уимбълдън през 2008-а година, Федерер отговори: "Възможно е. Аз не съм изчезнал от тогава. Направих и много други силни мачове след това. Наложи се да правя доста жертви в името на успеха, не съм лежал на плажа," заяви в отговор бившият номер 1.

"Положих много усилия през годините и смятам, че в най-важните моменти, се представям на ниво. Така бе и днес."

"Направихме много добър мач като цяло. На мрежата му казах, че неговата невероятна серия говори сама по себе си какво е сторил и че може да продължи с успешните си игри до края на годината," заяви швейцарецът.

Федерер не пропусна да похвали и публиката в Париж, която избухваше при всяка точка в негова полза. "Подкрепата, която получавам тук е просто изкючителна."

"Ето, че отново имам възможност да победя Рафа тук. Трябва да покажа повече от специална игра, ако искам да го сторя. Днес направих огромна крачка към това и се надявам във финала да покажа силна игра," пожела си Федерер, който малко или много помогна на Надал поне за момента да задържи първото място в световната ранглиста.


Самият Федерер се пошегува, че сякаш е направил подарък за 25-ия рожден ден на Рафаел Надал, който загуби 4 пъти през 2011 година от Джокович и можеше да се раздели с първото си място в ранглистата.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини