Надал срещу Сьодерлинг за осми път



30-05-2011 16:42 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал осигури мястото си на четвъртфинал на „Ролан Гарос”, след като се справи в три сета с Иван Любичич – 7:5, 6:3, 6:3. Двубоят на централния корт продължи близо 2 часа и половина и се разви изцяло по вкуса на испанеца.


Единственият сет, в който имаше равновесие на корта бе първият. Тогава двамата си размениха по един пробив, но в 11-ия гейм Рафа отново се справи с подаването на хърватина, след което с лекота затвори сета.


Втората и третата част се развиха изцяло под диктовката на световния номер 1, който въпреки, че не блесна с особени изпълнения, диктуваше сигурно действията на корта.


През 2011 година Надал е загубил 53 гейма в първите си четири мача, което е анти-рекорд за него на "Ролан Гарос". Въпреки това той вече има 224 победи и само 18 загуби на клей.

 

Победата бе 128-ма за Рафаел Надал в турнири от Големия шлем и 42-ра на „Ролан Гарос”. Във френската столица Рафа има само една загуба – от Робин Сьодерлинг.

 

Любопитното е, че именно шведът ще бъде следващото препятствие пред Надал. Той победи в три сета Жил Симон.

В срещите между Сьодерлинг и Надал, испанецът води с убедителното 5:2. Това е повторение на финала от 2010 година в Париж, когато Надал се наложи с 3:0 сета.

"В момента не показвам достатъчно добра игра, за да спечеля титлата. Въпреки това не съм далеч от нивото, което ми е нужно," коментира Надал след победата над Любичич.

"Надал е невероятен играч. Но във всеки мач е различно. Ако покажа най-добрия си тенис, имам шанс срещу него," заяви от своя страна Сьодерлинг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини