Новак Джокович е на 1 победа от първото място в ранглистата



30-05-2011 16:17 | Николай Драгиев

Новак Джокович е само на 1 победа от това да оглави световната ранглиста за първи път в кариерата си. За целта сърбинът трябва да надделее срещу съперника си в полуфиналите на "Ролан Гарос" 2011.

Роджър Федерер и Гаел Монфис ще определят другия полуфиналист.

До този момент през сезона Джокович има 41 победи за 2011 година и общо 43 от декември, когато бе финалът на Купа "Дейвис". Интересното е, че през януари той участва на турнира "Хопмън Къп", където стигна до още 3 победи, които дори не влизат в тази статистика.

Най-вероятният съперник на Джокович в полуфиналите изглежда Роджър Федерер, което би било повторение на техния сблъсък от Australian Open. Тогава сърбинът се наложи с 3:0 сета.

Федерер обаче е човекът, който за последно победи Джокович - през ноември на финалния "Мастърс" турнир на осемте най-добри. Швейцарецът води и в общата статистика с 13:9 срещу Ноле, макар през 2011 година Джокович да спечели и трите им сблъсъка.

Освен това Федерер води с 2:1 победи на клей, макар при един от успехите си, Джокович се отказва във втория сет.

До момента Джокович е достигал максимум до полуфинал на "Ролан Гарос", така че при една победа ще постигне личен рекорд. Федерер е шампион в Париж от 2009 година, а освен това е бил на финал три пъти. Веднъж губи и на полуфинал.

Полуфиналите в турнира ще бъдат в петък, което значи че Джокович ще има 4 дни за почивка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини