Двукратният шампион Мъри отпадна от Синсинати



18-08-2021 21:27 | Станко Димов

Двукратният шампион от Мастърс 1000 турнира в Синсинати Анди Мъри напусна надпреварата във втория кръг. Шотландецът постигна впечатляващ успех над Ришар Гаске на старта, но днес отстъпи в два сета пред №9 в схемата Хуберт Хуркач, в отделните части 6:7 (4), 3:6. Полската звезда приключи двубоя с впечатляващите 17 аса на сметката си, а в третия кръг (осминафинал) ще премери сили с Пабло Кареньо Буста, поставен под №7 в схемата.

"Чувството да играя срещу Анди Мъри е специално. До този момент никога не съм имал възможността да се изправя срещу него", каза Хуркач в интервюто на корта. "Той е невероятен биткаджия. Това, което е направил за спорта е впечатляващо. Той е голям играч и човек. За мен днешният успех означава много".  

Хуркач се наслаждава на най-добрия сезон в кариерата си до момента. В началото на годината той спечели Мастърс 1000 трофея в Маями, а преди няколко седмици достигна до полуфиналите на Уимбълдън, където преди това отстрани Даниил Медведев и Роджър Федерер. 

24-годишният поляк е сред претендентите за място на финалите на АТП в Торино през ноември (в момента е 9-ти в годишната ранглиста Race To Torin).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини