Вездесъщият Джокович с победа №43 (видео)



29-05-2011 18:59 | Станко Димов

Приказката за Новак Джокович продължава. Сърбинът записа 43-та поредна победа, с която си гарантира място на четвъртфинал на „Ролан Гарос”. Ноле се разправи на бързо с намиращия се в отлична форма Ришар Гаске и го победи с 6:4, 6:4, 6:2 за по-малко от 2 часа игра. По този начин сърбинът се доближи само на 2 победи от участие на финал в Париж, който ще му гарантира и първото място в световната ранглиста.


Интрига на „Филип Шатрие” днес на практика нямаше. С ранен пробив в първия и късен във втори сет Джокович си осигури комфортна преднина и показа, че няма как да бъде победен. В третия сет интрига тотално липсваше, като сърбинът с поредица брилянтни отигравания показа защо е непобеден от началото на годината. Всеки удар, който пробваше попадаше точно в целта и не оставяше шанс на съперника.


Добрите новини за Ноле не свършват до тук. Следващият му съперник ще бъде Фабио Фонини, който игра 5-сетов мач срещу Алберт Монтанес. Италианецът, който е 49-ти в ранглистата, престоя на корта близо 5 часа и в края на мача на няколко пъти получи медицинска помощ заради травма в левия крак.


„С всеки мач подобрявам играта си. Чувствам се невероятно”, каза Джокович след двубоя. Освен безупречната си игра,  Ноле впечатли публиката и с познанията си по френски език.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини