Федерер с 28-и пореден четвъртфинал в "Големия Шлем"



29-05-2011 17:03 | Николай Драгиев

Роджър Федерер достигна до рекордния 28-и пореден четвъртфинал в състезанията от "Големия Шлем". Швейцарецът вече има поне 50 победи във всеки един от четирите най-престижни турнири в света на тениса, след като победи с 6:3, 6:2, 7:5 сънародника си Станислас Вавринка.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА!

За четвърти пореден двубой Федерер не загуби сет и даде поредна заявка, че има амбиции за втора титла в Париж. Бившият номер 1 не остави почти никакви шансове на своя добър приятел и за пореден път записа над 30 уинъра в сметката си.

В двубоя продължил 106 минути Федерер постигна девета победа над Вавринка в срещите между тях. Той разчиташе прекрасно сервисите на своя опонент и с лекота успяваше да го пробие.

Първата част продължи едва 25 минути и в нея Федерер се наложи повече от категорично с 6:3. Още по-лесно Федерер стигна до аванс от 2:0 сета след 6:3 след нови 32 минути игра.

Вавринка най-после успя да пробие на старта на третия сет и дръпна с 3:0. Федерер не само успя да изравни, но и да обърне след 7:5. Това позволи на Роджър за 4-и път да достигне четвъртфиналите в Париж без загубен сет.

Следващият съперник на Федерер ще бъде определен от двубоя между Давид Ферер и Гаел Монфис.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини