Тенисът като eSports - популярността нараства, но все още отстъпва на футбола



23-07-2021 14:34 | Tennis24.bg

eSports или така наречените електронни спортове набират сериозна популярност през последните няколко години. Тенденцията е налице и у нас, за което свидетелства и покачването на броя на аудиторията, която ежедневно поставя залози на eSports в Bwin. В случай че обичате този тип залози, можете да прочетете това ревю на Bwin България, за да се осведомите в детайли за този букмейкър, който разполага и с такава услуга. В тази платформа, а и почти навсякъде, където се предоставят достатъчно залози на eSports, ще намерите различни маркети и опции за прогноза. Сред най-популярните състезания и първенства по видеоигри са тези по Dota, CS Go, LOL и други. Спортните фенове пък са доста привързани към залагането на турнири по ФИФА. Сигурно ще бъде изненадващо за вас, но имате дори опцията да залагате на тенис eSports събития. Ако не сте чували за тази хазартна дейност, останете с нас, за да ви разясним. 

Какво представляват тенис eSports залозите?

На практика, това са си все залози и са си все част от eSports секцията на един букмейкър. Разбира се, има редица компании, които предпочитат да не делят електронните от класическите спортове и всички събития са поместени в един списък. При тенис eSports събитията става дума за видеоигри, респективно и възможност за залози, в това число и на живо, посветени на тенис турнирите. Голяма част от тях се базират на най-мащабните тенис шампионати като Големия Шлем или този в Уимбълдън. Типично за тях е, че предоставят изключително много пазари, от които да избирате. Конкуренцията тук все още не е голяма, поради което и коефициентите в много случаи са доста впечатляващи и интересни. Според неофициална информация обаче тенис eSports залозите са предпочитани главно не толкова от почитателите на електронните спортове, колкото от феновете на тениса като спортна дисциплина. 

На какво се дължи покачващата се популярност на тенис eSports залозите и събитията изобщо?

Факт е, че все повече опитни, а и не толкова опитни играчи избират имат тенис eSports мачове за своите залози в любимия букмейкър. Тенденцията е очевидна за анализаторите: популярността на този вид събития и залози нараства стремглаво. Факторите за този ръст са няколко:

eSports залозите по принцип станаха доста популярни, а от там и отделните им разновидности. След като потребителите ги опознаха, тоест тестваха най-популярните им събития и турнири, те се решиха да разгледат и по-екзотични електронни спортове, каквито са тези, посветени на тениса. 

Ковид-19 си има своето влияние дори тук, в света на залозите, на електронните спортове и конкретно на тенис eSports мачовете. Както и в редица други спортни дисциплини, и в тениса той успя да нанесе сериозен удар. Освен че дори нашата родна звезда Григор Димитров попадна под неговия жесток прицел, редица събития и мачове бяха многократно отменяни. Но състезателите съвсем не бяха единствените ощетени от това. И тенис феновете с горчивина преглъщаха факта, че ще трябва да чакат още и още или неопределено време до началото на следващия турнир. Не всички фенове! Имаше и такива, които вече бяха открили опцията за залози на eSports тенис мачове. Ако за реалните спортни събития Ковид-19 бе причината те да не се състоят, за електронните спортове подобна пречка нямаше. На практика, за тенис феновете тенис eSports бяха единствената опция за залози. 

Всъщност, липсата на спортни събития от света на тениса, както и силното вълнение до началото на поредния турнир, винаги е било причина мнозина залагащи да утоляват жаждата си с малко eSports тенис мачове. В днешни дни просто повече от играчите са наясно с тях, затова и интересът и популярността им нарастват сериозно и доста бързо. 

Футболът винаги е бил топ спортна дисциплина в света на eSports залозите и събитията изобщо. Но истината е, че малко по малко той започва да омръзва. Играчите, които искат да пробват нещо ново и различно, съвсем логично се ориентират към тенис секцията със събития. Така е както при реалните спортни мачове, така и при eSports срещите. Тенис eSports са изключително интересни събития, на които можете да залагате предварително и в реално време. Важно е обаче да го правите единствено и само в лицензиран букмейкър. Ако все още си търсите такъв, тук можете да намерите информация как да станете клиент на надеждна и 100% легална компания за спортни залози. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини