Джокович съсипа Дел Потро, три победи го делят от №1



28-05-2011 17:19 | Николай Драгиев

Новак Джокович достигна осминафиналите на "Ролан Гарос" 2011 по наистина впечатляващ начин. Сърбинът постигна своята 42-а поредна победа след успех с 6:3, 3:6, 6:3, 6:2 над Хуан Мартин дел Потро. По този начин Ноле се приближи само на три победи от първото място в световната ранглиста, което ще бъде негово, ако достигне финал в Париж.

Сърбинът подобри и рекордната серия на Роджър Федерер от 41 поредни победи. Следващата цел пред Джокович е вечният рекорд в тази класация - 46 успеха на Гийермо Вилас.

За Дел Потро остава утешението, че взе първи сет на Джокович от четири мача между двамата до момента. Аржентинецът ще се приближи до завръщане в топ 20 и отново ще бъде ракета №1 на Аржентина при следващото обновяване на ранглистата.

Двубоят между двамата започна в петък, когато те си размениха по един сет с идентичен резултат - 6:3.

При подновяването на играта днес Джокович буквално не остави шанс на Дел Потро с безгрешната си игра. Световният номер 2 се наложи да спаси две точки за пробив в самото началото на третия сет, след което пое контрола върху мача и даде само три гейма до края на гиганта от Аржентина - 6:3, 6:2.

Следващият съперник на Джокович ще бъде местната звезда Ришар Гаске, който за първи път стигна осминафинал на Откритото първенство на Франция. Джокович води с 4:1 в сблъсъците с Гаске. За последно Ноле се наложи с 6:2, 6:4 в Индиън Уелс през тази година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини