ВИДЕО: Рафа Надал с лекота се справи с Веич



28-05-2011 15:21 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за осминафиналите на „Ролан Гарос”, след като най-накрая постигна сравнително лесна победа. Испанецът се наложи с 6:1, 6:3, 6:0 над 227-ия в света квалификант Антонио Веич (Хърватия).

 

Още от първата точка в срещата Надал взе инициативата и логично поведе в резултата. Хърватинът Веич успя да се „разпише” в петия гейм, намалявайки преднината на 4:1, но за повече в първия сет нямаше сили.


По интересен начин се разви втората част на мача. След размяна от пробиви Веич, за радост на публиката поведе с 4:3 гейма. Всичко за младия хърватин обаче приключи някъде тук. Рафа влезе в ужасяваща серия и до края на сета не загуби гейм, а освен смаза съперника си в заключителната част. В крайна сметка след 6:1, 6:3, 6:0 шампионът осигури мястото си на осминафиналите.

 

Двубоят днес продължи само час и 40 минути. За сравнения в първите два кръга Рафа имаше нужда от близо 7 часа общо, за да преодолее съпротивата съответно на Джон Иснър и Пабло Андухар.


В следващия кръг Рафаел Надал ще има за съперник спечелилия двубоя Иван Любичич (Хърватия) – Фернандо Вердаско (Испания, 16).

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини