Зверев надви Надал в Мадрид, ще играе с Тийм



07-05-2021 20:23 | Tennis24.bg

Германецът Александър Зверев победи с 6:4, 6:4 Рафаел Надал и се класира за полуфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс" 1000 в Мадрид с награден фонд от 2,6 милиона евро.

За поставения под номер 5 в схемата Зверев това е трета поредна победа срещу Надал, но първа както на любимата на испанеца настилка, така и първа насред Испания.

Водачът в схемата и петкратен шампион Надал изненадващо направи само 6 печеливши удара в мача срещу цели 28 за Зверев, откъдето дойде и разликата между двамата. В полуфиналите Звереш ще играе с номер 3 в схемата Доминик Тийм. Австриецът се наложи с 3:6, 6:3, 6:4 срещу американеца Джон Иснър. 

Тийм така не успя да се справи с мощния сервис на 210-сантиметровия американец в първия сет и не успя да върне пробива, който допусна за 0:2 гейма. Иснър, който направи общо 18 аса в срещата, продължи да мъчи съперника си основно с начален удар, но във втория и третия сет Тийм бе готов за това предизвикателство. 

Шампионът от Откритото първенство на САЩ направи по един пробив в шестия и деветия гейм на втория и третия сет, което му позволи да направи обрат и да си осигури класиране за полуфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини