Надал: Джокович е фаворит, но не ме е страх от него



19-05-2011 23:10 | Николай Драгиев

Защитаващият титлата си от "Ролан Гарос" Рафаел Надал отново заяви, че Новак Джокович е фаворит в тазгодишното издание на турнира в Париж.

Световният номер 2 Джокович е спечелил всичките си 37 мача през 2011 година, а в четири от тези случаи надви самия Надал.

"Мисля че той е основният фаворит. Не е губил мач от началото на годината и играе по невероятен начин," заяви Надал при пристигането си във френската столица.

"Не ме е страх от Джокович, но не мога да не го поздравя за успехите през годината. Неговото постижение е много трудно да бъде повторено. Възхищавам се на стореното от него," допълни Рафа.

Надал също така предупреди да не бъде отписван Роджър Федерер, тъй като турнирите от "Големия Шлем" са мястото, където той показва най-добрата си игра.

"В турнирите от "Големия Шлем" той се представя изключително," заяви Надал, който може да изравни рекорда на Бьорн Борг от шест титли в Париж.

"В момента съм нетърпелив да започне първия ми мач. Наистина съм мотивиран. Няма какво да кажа за рекорда на Борг, мисля единствено за спечелване на турнира. Рекордът би бил следствие на това. Ще мисля за него след това."

Самият Надал проведе и първата си тренировка. Той изпробва корта "Сузан Леглен" на комплекса "Ролан Гарос".

"Играх около два часа, но е рано да преценя какви точно са условията. Струва ми се, че топката отскача малко повече," разкри още той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини