Сайтът на „Ролан Гарос”: Сесил се завръща след 6 години



19-05-2011 19:01 | Станко Димов

Официалният сайт на „Ролан Гарос” - www.rolandgarros.com, обърна сериозно внимание на днешната победа на Сесил Каратанчева в квалификациите на турнира. Домакините от Франция показаха, че все още не са забравили невероятния пробив на Каратанчева преди 6 години, когато едва на 16 софиянката достигна до ¼-финал. Ето какво пише в материала за Каратанчева:


„През 2005-та година, Сесил Каратанчева шокира всички, достигайки до четвъртфинал в турнира, при това на едва 16 годишна възраст, като по пътя си побеждава Винъс Уилямс. 6 години по-късно, след моменти на възходи и падения (включително и положителен допинг тест), българката се опитва да се върне към висшите еталони на WTA.

 

Във втория квалификационен кръг тя намери себе си в мача срещу друга бивша обещаваща тийнейджърка – Михаела Крайчек от Холандия. Каратанчева победи четвъртфиналистката от Уимбълдън 2007 с 2:6, 6:1, 6:4 и сега ще срещне Олга Говорцова от Беларус в спор за място в основната схема. Голям въпрос, но пътят към върха никога не  е лесен, особено втория път...”, отбелязва електронното издание.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини