Болният Григор Димитров загуби навръх рождения си ден



16-05-2011 15:27 | Станко Димов

Григор Димитров напусна турнира на червени кортове в Ница, след като се отказа в двубоя си от първия кръг срещу Пабло Андухар. Срещата продължи точно 19 минути, като при резултат 0:5 гейма в първия сет българинът реши да спре. Според официалния сайт на ATP причина затова е, че Димитров има вирусно заболяване.

 

За жалост Димитров не успя да си направи възможно най-добрия подарък за 20-ия рожден ден, който празнува днес. Остава да се надяваме, че състоянието му няма да попречи на българина да участва на започващия в неделя „Ролан Гарос".

Двубоят между Димитров и Андухар се очертаваше като повече от любопитен. Миналата година двамата се изправиха на финал на турнира в Женева, като българинът се наложи с 2:1 сета след драматичен обрат.


В момента рожденикът Гришо заема рекордно 63-о място в ранглистата. Въпреки че вече не може да бъде считан за тийнейджър Григор продължава да бъде най-младият играч в топ 100, което е достойно за уважение. В тази връзка не ни остава нищо друго, освен да пожелаем на Гришо да бъде здрав и да ни радва с играта си.

Интересното е, че на днешната дата, но през 1970 година, е родена и аржентинската тенисистка Габриела Сабатини. Тя има на сметката си 27 титли и е достигала до 3-о място в световната ранглиста.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини