Тихомир Грозданов на четвъртфинал на Zagorka Tennis Cup в Пловдив



12-05-2011 18:02 | Николай Драгиев

В третия кръг на турнира Zagorka Tennis Cup в Пловдив двама от общо петима българи постигнаха победи и се класираха за четвъртфиналната фаза на турнира.

Финалистът от Варна Тихомир Грозданов надигра италианеца Едоардо Еремин с 6:4, 6:2. Двамата изиграха равностоен първи сет, но като цяло рутината на Тото изигра роля за спечелването на частта. При втория сет Тото бе още по-категоричен и заслужено спечели двубоя.


Александър Лазов е другият наш представител, който продължава напред. Той спечели заслужено с 6:2, 6:4 срещу Матиас Колбе от Германия. Българинът показа по-добра концентрация от своя съперник в първия сет, което разстрои играта на германеца. Втората част беше по-оспорвана и мачът вървеше гейм за гейм. След много оспорван последен гейм с дълги разигравания, българинът проби сервиса на противника и завърши мача с победа,  с което се класира за 1/4 финал на турнира. Негов съперник утре ще бъде поставеният под номер 3 в схемата австриец Микаел Линцер.

Именно Линцер се наложи над друг наш състезател – пловдивчанинът Тодор Енев, с 6:4, 6:4. Българинът стоеше добре на корта в първия сет, но състезателят от Австрия показа по-добра игра и заслужено спечели частта. Във втория сет Линцер поведе с 4:0 след два пробива и при резултат 5:1 в негова полза, намали темпото, за да позволи на Енев да вземе няколко гейма. Все пак последният гейм завърши в полза на австриеца, който надделя във втори идентичен мач над Енев, след техния пряк двубой в първия кръг на турнира във Варна. 

 

Състезателят на ТК „Локомотив” Димитър Кузманов загуби своя двубой срещу румънеца Петру Лунчану. Нашият взе първия сет, постигайки два пробива и резултат 6:4. За съжаление във втория сет румънеца осъществи превес над Кузманов и при резултат 5:2 в негова полза се наложи лекарска намеса за Кузманов, който получи схващане. Съответно вторият и третият сет завършиха при резултат 6:2, 6:0 в полза на Лунчану, с което той се класира за следващия кръг.


Валентин Димов загуби двубоя си срещу Виктор Анагнастопол. Българинът опита да се противопостави на мощните сервиси на румънеца, но допусна два пробива в първия сет и един в третия, което предопредели крайния изход на двубоя. Анагнастопол спечели с 6:3, 6:3.

Утрешният четвъртфинал на Александър Лазов срещу М. Линцер започва в 10.00 часа на корт №5, а мачът на Тихомир Грозданов срещу Виктор Анагнастопол е втори в програмата за деня на централния корт.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини