Чичо Тони: Дел Потро беше готов за първото място в света



11-05-2020 12:50 | Tennis24.bg

Хуан Мартин дел Потро имаше всички предпоставки да стане №1 в света, ако не бяха тежките контузии, които го съпътстваха през годините. Това мнение изказа чичото и бивш треньор на носителя на 19 титли от турнири от Големия шлем Рафаел Надал – Тони.

В интервю за радио „Villa Trinidad“ Тони Надал разкри срещу кои аржентинци на Рафаел му е било най-трудно да играе.

„Кория, Гаудио и Налбандян – всеки един от тях беше на много високо ниво. След това се появи Хуан Мартин дел Потро, който, ако не бяха всичките контузии, щеше да се бори за първото място в света. Дел Потро практически разполагаше с всичко необходимо – отлично движение и бекхенд, превъзходен сервис.

Заради контузиите му се наложи да се приспособява към различни ситуации, но онзи Дел Потро, който спечели US Open 2009 и игра отлично на няколко издания на финалите на АТП, можеше да се задържи сред най-добрите за дълго време. Той със сигурност можеше да спечели още много големи титли, ако не бяха контузиите“, убеден е Тони Надал.

Дел По обаче не е единственият аржентинец, който е затруднявал най-много Надал. „Налбандян беше този, който създаваше най-големи проблеми на Рафаел. Той притежаваше техника от много високо ниво. Имаше много високо творческо и креативно ниво. Давид притежаваше нещо, което много затрудняваше Надал. Той се движеше отлично и когато имаше ден беше много труден за побеждаване“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини