Джокович: Не мисля за рекорди, а за титлата от „Ролан Гарос”



09-05-2011 11:27 | Станко Димов

Пред Новак Джокович няма граници. След като спечели турнира в Мадрид и прекъсна серията от 37-поредни победи на Рафа Надал, сърбинът се насочи към друг трофей – този от „Ролан Гарос”. Триумфът на Ноле в Мадрид му донесе шеста титла за годината и продължи серията му на 32 поредни победи в ATP.


„Може би заради моята победна серия и заради това, че в момента се намирам във формата на живота си, аз съм един от фаворитите за титлата в Париж”, коментира Джокович. „Все пак обаче на „Ролан Гарос” Рафа има само една загуба и може би е с едни гърди пред всички. Моята голяма цел в момента е да извървя целия път на „Ролан Гарос” и определено ще направя всичко възможно да бъда в топ форма в Мадрид.


Сезонът на клей тепърва започва. Определено направих страхотен старт на тази настилка и сега просто трябва да остана концентриран”, каза още Джокович.


Въпреки, че подобря няколко върхови постижения на легендарни тенисисти, записвайки 34 поредни победи (2 от края на миналата година), Джокович е категоричен, че рекордите не тормозят съня му. „Знам, че тази серия, която в момента правя е нещо невероятно. Опитвам се да не мисля кога точно ще приключи и къде ще записа първата си загуба. Опитвам се да мисля за победи, за това още колко мача ще спечеля”, сподели Джокович.


Както е известно Джокович може да оглави ранглистата още в края на седмицата, като за тази цел трябва да спечели турнира от „Мастърс 1000” сериите в Рим. В столицата на Италия, както и на предстоящия след него „Ролан Гарос”, шампион за миналата година бе Рафаел Надал.  




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини