Федерер и Надал в един глас: Предстои специален мач



07-05-2011 00:56 | Николай Драгиев

И Роджър Федерер, и Рафаел Надал определиха предстоящия сблъсък между тях от полуфиналите на "Мастърс 1000" в Мадрид като "специален".

Надал, който първи достигна предпоследната фаза от турнира, побеждавайки Микаел Лодра с 6:2, 6:2, заяви:

"Който и да е моят съперник, ще бъде много трудно. С Федерер мачовете винаги са специални. Сьодерлинг пък е много опасен, когато играе силно. Неприятното е, че не винаги може да контролираш мача, когато играеш с него," обясни Надал.

Той остана и много доволен от играта си срещу Лодра. "Чувствам се добре на корта, сервирам успешно. Мисля че играя на ниво."

"Това е мач, който много фенове и медии очакват да видят, особено тук, в Испания. Това ще е наистина специален и хубав двубой. На клей очевидно е по-скоро "негова територия". Аз обаче се наслаждавам на мачовете с Рафа. Надявам се да имаме още доста мачове и още победи за мен," заяви от своя страна Федерер, който се справи с Робин Сьодерлинг, също в два сета.

"Робин игра много добре по мое мнение, за сет и половина. Особено във важните точки показваше най-доброто. Това бе добър мач, срещу добър съперник - определено съм доволен," допълни швейцарецът.

Така в събота от 17,00 часа предстои сблъсъкът между Федерер и Надал, който е втори между тях през сезона. В Маями Рафа спечели с 6:3, 6:2, отново на полуфинал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини