Йоана Андреева и Милен Германов спечелиха журналистическото първенство



01-05-2011 19:11 | Станко Димов

Йоана Андреева от сп. „Хайком” си тръгна с две титли от 28-то издание на ОББ Държавното първенство по тенис за журналисти, което се проведе със съдействието на Българския спортен тотализатор. Състезанието се проведе на кортовете на ТК „Дема”, а съорганизатор беше БФТ.

 

Във финала на сингъл Андреева се наложи над миналогодишната шампионка Десислава Кулелиева от в. 24 часа с 9/3. Андреева дублира титлата си на двойки, където в тандем с Биляна Караманолева победи в решителния двубой Христина Балинска от БТВ и Деси Кулелиева.

 

При мъжете до 45 г. колегата Милен Германов от Novsport.com победи в много оспорван двубой Даниел Стоименов (livesport.bg). Германов стигна и до финала на двойки, където обаче не успя да спечели приза. Той и неговият партньор Кирил Евтимов отстъпиха на Мартин Захариев и Александър Николов.

 

Във възрастовата група 45+ Борислав Костурков повтори успеха си от миналата година, като стигна до първото място след успех над Георги Карасимеонов. Паро Фереджанов си осигури победата в категория 65+, а на финала той се наложи над Асен Заев.

 

Наградите на победителите, осигурени от Български спортен тотализатор, „Карлсберг” и фирма BLUM, връчи генералният секретар на БФТ Георги Дончев.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини