Гришо стартира турнир в Прага като фаворит



30-04-2011 20:48 | Николай Драгиев

Григор Димитров е поставен под номер 2 на стартиращия от понеделник турнир от серията "Чалънджър" в Прага. В първи кръг българинът ще срещне Стефан Робер (Франция, №183).

Двамата се срещнаха за последно в края на февруари в Шербург, когато Гришо се наложи с убедителното 6:3, 6:0.

Във втори кръг българинът може да играе с познатия от юношеските си години Уладзимир Игнатик (Беларус), който бе в основата на успеха на страната си над България за Купа "дейвис" през март.

В половината на Димитров има още няколко доста добри състезатели като Орасио Зебайос (Аржентина), Иво Минар (Чехия) и Матиса Бахингер (Германия). Въпреки всичко ракета №1 на България е фаворит за достигане на финал.

Под номер 1 е поставен французинът Жереми Шарди, който е 53-и в световната ранглиста. В неговата половина личат няколко също толкова добри играчи като Руи Машадо (Португалия), Денис Гремелмайер (Германия), Жулиен Бенето (Франция), Флорен Сера (Франция), Лукаш Лацко (Словакия).

Самият Жереми Шарди нямаше особен късмет и още във втори кръг може да попадне на получилия "уайлд кард" за турнира Фернандо Гонзалес (Чили).

Турнирът в Прага е на червен клей и с награден фонд от 85 хиляди евро. Победителят получава 110 точки за ранглистата, а финалистът 65.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА В НАДПРЕВАРАТА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини