Рафа за „Ел Класико”: Реал може да отстрани Барса



30-04-2011 15:30 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал никога не е криел симпатиите си към футбола, в частност към Реал (Мадрид). Въпреки, че неговият чичо Мигел Надал е бивш състезател на Барселона, Рафа винаги е симпатизирал на Кралския клуб.


Точно по този повод най-добрият тенисист в света бе интервюиран от вестник „АС”, пред който заяви, че Реал все още има шанс да се класира за финал в Шампионската лига. Както е известно мадридчани загубиха първия полуфинален мач в надпреварата с 0:2 у дома от Барселона и на практика нямат особено големи шансове за участие на финал. Въпреки това обаче Рафа не спира да вярва.


„Много е трудно да превъзмогнеш пасив от два гола, особено когато си загубил с такъв резултат у дома от Барселона. В спорта обаче всичко може да се случи, така че Реал запазва своите шансове”, коментира Реал.


Първият мач на „Сантяго Бернабеу” бе белязан от много нервни моменти, както и от дискусионен червен картон. „Не мисля, че тези сцени са добри и за двата отбора. Най-доброто нещо е, че емоциите бяха успокоени и битката отново се пренесе на футболното игрище, както трябва да бъде”, каза още Рафа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини