Петима играчи достигнаха до 50+ победи през сезона



01-11-2019 11:49 | Николай Драганов

Петима играчи записаха по 50 победи от началото на годината, а трима от тях влязоха в тази класация по време на "Мастърс" турнира в Париж.


Данийл Медведев (59) и Роджър Федерер (51) първи влязоха в "Клуб 50" за 2019-та година още преди надпреварата в Париж. Към тях по време на турнира във френската столица се присъединиха Рафаел Надал, Новак Джокович и Стефанос Циципас.


Надал, Джокович и Циципас сториха това в един и същ ден - 31 октомври. За Циципас, който надигра Алекс де Минор, това беше също така победа №100 в тура. 


Последва успехът на Новак Джокович над Кайл Едмънд, което означаваше, че за 12-ти път Ноле регистрира поне 50 победи в един сезон. 


Накрая на деня към компанията се присъедини и Надал, който надви Стан Вавринка и за 11-ти път записва 50 или повече победи в рамкита на една кампания. 


Четирима от петимата - Медведев, Федерер, Надал и Джокович разполагат с по четири отличия през сезона, а Стефанос Циципас - с две. 


Що се отнася до вечната класация за най-много сезони с 50 или повече победи, на първо място с 16 такива години е Роджър Федерер. Втори е Джими Конърс с 14, а третото място си делят Джокович и Иван Лендъл с по 12. Надал има 11, а Стефан Едберг и Гийермо Вияс имат по 10. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини