Федерер подчини Циципас за 15-ти финал в Базел



26-10-2019 20:10 | Николай Драганов

Суперзвездата на домакините Роджър Федерер се класира за 15-ти на финал в турнира от сериите ATP 500 в Базел.


Маестрото увеличи победната си серия на 24 поредни успеха, след като в полуфиналната фаза тази година се наложи над Стефанос Циципас в два сета - 6:4, 6:4.


Това беше трети официален двубой между двамата, като Федерер води с 2:1 успеха. Циципас има и едно продължаване напред без игра - през пролетта в Рим, когато Федерер не излезе за четвъртфиналния им мач. Всичките двубои между младия гръцки тенисист и Маестрото бяха през този сезон.


В сблъсък за рекордната 10-та титла в Базел швейцарецът ще се изправи срещу Алекс де Минор. Младият австралиец спечели маратонски мач срещу Рейли Опелка, завършил с три тайбрека - 7:6(2), 6:7(4), 7:6(3).


До този момент в кариерата си той има 74 победи и само 9 загуби в Базел, като 5 от тях са на финал. За последно той допусна поражение тук през 2013-та година на финала от Хуан Мартин дел Потро. 

 

Нещо повече - последното му отпадане преди финала е през далечната 2003-та година във втори кръг. 


Федерер и Де Минор никога досега не са се срещали в тура, въпреки че 20-годишният австралиец е професионалист от 2015-та година. 


През този сезон Де Минор вече спечели три титли, макар преди началото му да нямаше нито една - в Сидни, Атланта и Жухай. Федерер също е прибрал три трофея от началото на годината - В Дубай, Маями и Хале. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини