Роджър Федерер бие с лекота у дома



Роджър Федерер бие с лекота у дома
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-10-2019 10:18 | Станко Димов

Водачът в схемата Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на турнира в зала в Базел, след като се наложи с 6:0, 6:3 над Раду Албот, като по този начин направи още една крачка към рекордна 10-та титла в турнира.

„Изключително доволен съм, защото имах много сериозни затруднения срещу него (Албот) в Маями и определено ми беше спечелил вниманието. Тогава бях на точка от загубата“, коментира Федерер след безупречния успех.

„За мен беше важно да покажа, че съм си взел поуките от онзи мач и да изляза на корта с подготвен игрови план. Наистина уважавам Раду. Той направи всичко възможно да спечели. Също така съм щастлив и от начина, по който се представих аз. Днес имах отговор на всяко негово действие“, добави швейцарецът.

Федерер вече е в серия от 22 последователни победи в турнира. Общо показателите му в Базел са 73-9. В първите ди два мача в турнира 38-годишният Федерер загуби едва 6 гейма.

„В началото, може би, изпитвах някакво напрежение да играя в Базел, пред погледа на моите приятели и семейството ми. Но това беше само в началото, не важи за последните 17 години. Наслаждавам се на всеки момент тук и се научих как да взимам предимство от факта, че играя у дома“, каза още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини