Флориан Майер е следващият съперник на Григор Димитров



28-04-2011 15:11 | Станко Димов

Германецът Флориан Майер ще бъде съперник на Григор Димитров на четвъртфиналите на турнира BMW Open в Мюнхен. Това стана факт, след като Майер се справи в два сета с Теймураз Габашвили от Русия. Двубоят между двамата бе доста оспорван, но в крайна сметка след 6:4, 7:6 и близо два часа игра, Майер продължи напред.

 

Габашвили имаше своите шансове в мача, след като във втория сет водеше с 3:1 гейма и със сервис на своя страна можеше да поведе с 4:1. В крайна сметка обаче това не се случи и руснакът напусна турнира.


Майер и Димитров до момента не са играли един срещу друг. Германецът е на 27 години и в момента заема 35-то място в ранглистата на ATP. Върховото му постижение е №33 (през 2004-та година). Като цяло Майер, който прави дебют в професионалния тенис преди 10 години, се чувства най-добре на клей, която е любимата му настилка.


Ако запише нова победа Григор Димитров ще се класира за полуфинал в турнира, където го чака победителя от мача Филип Пецшнер (Германия) – Потито Стараче (Италия).

Майер и Гришо излизат в петък около 15,00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини