Григор отстъпи с две позиции до №29 в света



21-10-2019 09:57 | Николай Драганов

Григор Димитров отстъпва с две позиции в новото издание на световната ранглиста и през новата седмица се намира под №29. 
Загубата на тези две места не се дължи на загуба на точки през последните седем дни, тъй като през миналия сезон той не взе участие в официални мачове, а през този отпадна на старта в Стокхолм.


Димитров обаче пада в класацията благодарение на прогреса на Андрей Рубльов и Денис Шаповалов. Руснакът скача с 9 места до №22 след титлата си в Москва, докато Шаповалов се изкачва със 7 позиции до №27 след титлата си в Стокхолм. 


Димитров разполага с актив от 1432 точки и изпреварва с около 40 точки световния №30 в момента Ник Кириос. 


През тази седмица българинът ще има шанс да натрупа актив на турнира във Виена, където на старта играе с Дамир Джумхур. През миналата година той отпадна в първи кръг от Михаил Кукушкин. 


Няма промени на върха в ранглистата при мъжете с изключение на размяната на позициите на Кей Нишикори и Карен Хачанов, които са съответно №8 и №9. Водач е Новак Джокович, следван от Рафаел Надал, Роджър Федерер, Данийл Медвед и Доминик Тийм. 


Втора ракета на България при мъжете е Димитър Кузманов, който отстъпва с 3 места до №360. Трети след прогрес с 14 позиции е Александър Лазаров, който е №509. С 19 места до №614 се изкачва Александър Донски. Адриан Андреев също прогресира с 2 позиции до №745. Габриел Донев е №782, а в Топ 1000 влиза и Симон Антъни-Иванов, който се изкачва с 61 места до №990. 


При дамите официалната промяна на върха за България е факт - Изабелла Шиникова става първа ракета на страната ни, след като се изкачва с 6 места до №163 в света, а същевременно досегашната лидерка Виктория Томова отстъпва с 18 позиции №164. Двете момичета са разделени не само от 1 място, но и от една точка в полза на Шиникова.


Трета ракета на страната ни е Елица Костова под №199, а четвърта - Александрина Найденова, която е №228. Следват Сесил Каратанчева, Джулия Терзийска, Петя Аршинкова, Гергана Топалова и Диа Евтимова. Юлия Стаматова се изкачва със 102 места до №734, а в Топ 1000 са още Ани Вангелова и Габриела Михайлова. 


На върха в WTA остава Ашли Барти, следвана от Каролина Плишкова и Наоми Осака. Елина Свитолина отстъпва с 4 места до №8 и е изпреварена съответно от Бианка Андрееску, Симона Халеп, Петра Квитова и Белинда Бенчич. В топ 10 са още Серина Уилямс и Кики Бертенс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини