Типсаревич напусна последния си ATP турнир при 10-тия мачбол



Типсаревич напусна последния си ATP турнир при 10-тия мачбол
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-10-2019 10:31 | Николай Драганов

Бившият №8 в света Янко Типсаревич изигра последния си мач в турнир от ATP, а напускането на голямата сцена се случи по начин, който може да опише цялата му кариера - след страхотна битка и отказ да се предаде.


Сърбинът спаси 9 мачбола, повечето от тях с уинъри, преди все пак да отстъпи на Юичи Сугита след 6:2, 4:6, 7:6(4) на четвъртфиналите на турнира в Стокхолм. 


35-годишният Типсаревич ще сложи официално край на кариерата си след финалите на Купа "Дейвис" в Мадрид през следващия месец. 


"Ако трябваше да избирам по кой начин да сложа край на кариерата си, щеше да бъде нещо такова - да оставя всичко на корта. Ще помня този момент до края на живота си", коментира Типсаревич в интервюто на корта след мача. 


"Тези емоции ще ми липсват най-много. Пеперудките в стомаха преди мач - няма нищо както това. Обичам да разглеждам света, благодарение на тениса - той ти дава възможност да се докоснеш до различни култури, различни хора", каза Типсаревич в специално видео, излъчено в негова чест на корта. 


Той буквално беше разплакан от мощната подкрепа на феновете по трибуните в Швеция. "Виждам, че се опитвате да ме разплачате. Работи", пошегува се той. "Чувствам се щастлив, горд, тъжен. Изпитвам огромен букет от емоции. Макар да съм невероятно тъжен в момента, съм развълнуван заради следващата фаза от живота ми. ATP турът е невероятна част от живота ми и от бъдещето ми. Виждам се във връзка с този прекрасен спорт и занапред", добави Типсаревич.


Турнирът продължава за Сугита, който ще играе на полуфиналите срещу Денис Шаповалов. Другият полуфинал в долната част на схемата е между Филип Крайнович и Пабло Кареньо Буста. Крайнович надигра Йошихито Нишиока с 6:3, 6:4, докато Буста осъществи обрат срещу Сам Куери, победил кръг по-рано Григор Димитров - 4:6, 6:1, 6:4 за испанеца. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини