Димитров приключи безславно в Стокхолм



16-10-2019 21:55 | Николай Драганов

Григор Димитров допусна разочароващо поражение в първия си двубой от ATP 250 в турнира в Стокхолм. Българинът загуби след обрат от Сам Куери от САЩ - 7:6(7), 3:6, 6:7(3) в мач от втори кръг.

 

Това е първа загуба за Гришо от този съперник в четири двубоя помежду им до този момент. Българинът допусна трето поредно поражение след загубата от Александър Бублик в Чънду, последвана от поражение на старта в Пекин от Андрей Рубльов. 


50-тият в света американец успя да променни коренно играта си и да покачи нивото си в средата на втория сет, като в същото време Димитров доста рязко започна да греши твърде много, дори когато не изглеждаше особено затруднен. Третата част беше много оспорвана, но за съжаление отиде на сметката на Куери след слаб тайбрек от ракетата на Димитров. 

 

В рамките на целия мач, продължил 2 часа и 14 минути, Куери не позволи на Григор да стигне до нито една точка за пробив в неговото подаване. 


На четвъртфиналите Куери ще се изправи срещу победителя от двубоя между Пабло Кареньо Буста или щастливия губещ от Италия Джанлука Маджер. 


Първата част влезе в тайбрек без пробиви, а единствената точка за такъв беше спасена от Димитров в третия гейм. Българинът обаче изглеждаше далеч по-изобретателен и стабилен при по-дългите разигравания. Това надмощия се реализира в началото на тайбрека, който започна с два минибрейка и преднина от 6:2 за Григор Димитров. Последва обаче необясним срив в неговата игра - той на свой ред загуби два пъти подаването си и пропусна цели 5 сетбола, 3 от които при негов сервис. Все пак Куери сгреши отново при 7:7 точки, а Димитров успя да се измъкне от грандиозен обрат и затвори сета в своя полза.


Григор изпусна да се възползва от по-колеблив първи гейм на Куери на старта на втория сет и американецът все пак го взе, без да се стига до точка за пробив. Последваха четири гейма за сервиращите, но в шестия гейм Димитров изигра много слаб сервис гейм и беше пробит на 0. До края американецът не допусна колебания от начален удар и продължи мача без да даде дори точка за пробив в два сета на съперника си.


Третата решителна част започна със стабилна игра от начален удар и на двамата тенисисти. Куери имаше известни проблеми в четвъртия гейм, където на два пъти изостана - първо с 0:15, а след това с 15:30, но отново успя да се измъкне без да трябва да спася брейкбол. Сходен сценарий се повтори и в шестия гейм - 15:30 за Димитров при сервис на Куери, но три поредни точки и гейм за американеца. В осмия Куери отново имаше проблеми, но пак се спаси след равенство при 30:30, а след това и още веднъж. В следващия гейм, при резултат 4:4, Димитров се измъкна от много тежка ситуация, спасявайки брейкбол, който представляваше скрит мачбол за Куери. 

 

Стигна се до нов тайбрек без Куери да даде нито една точка за пробив на Димитров в рамките на целия мач. Там американецът този път показа по-здрави нерви, повече агресия и повече точност, поведе с 4:0, а след това и с 6:1 и макар Димитров да се задържа още няколко минути, Куери се поздрави с крайния успех без излишна драма. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини