Сам Куери през сезона - 21 победи и 14 загуби



16-10-2019 15:45 | Николай Драганов

Григор Димитров ще играе срещу бившия №11 в света Сам Куери от САЩ в двубой от втори кръг на турнира от сериите ATP 250 в Стокхолм. Българинът е поставен под №2 в схемата и почива на старта, докато Куери се наложи със 7:6 (6), 6:4 над Денис Новак. 


Мачът между двамата е с начален час 19:30 часа българско време в сряда и ще бъде четвърти между двамата в ATP тура. До този момент Григор има пълен актив от три победи, но последният им сблъсък датира от 2017-та година. 


От началото на сезона Куери се представя доста колебливо, но същото би могло да се каже и за Григор Димитров, особено ако от сметките извадим представянето на българина на US Open. 


Американецът има 21 победи през годината, като е допуснал 14 загуби. Димитров има 17 победи и 18 загуби. Най-доброто му представяне беше през февруари в Ню Йорк, където игра полуфинал, през април в Хюстън - отново място в Топ 4 и най-вече финалът на надпреварат в Ийстборн, загубен от сънародника му Тейлър Фриц. 


Куери се представи силно и на Уимбълдън, където постигна четири победи, при това над играчи като Доминик Тийм, Андрей Рубльов, Джон Милман и Тенис Сандгрен, преди да бъде спрян от Рафаел Надал. 


През втората част на сезона той не е постигал повече от две поредни победи. Но на турнира в Пекин, където Димитров отпадна на старта от Рубльов, Куери успя да запише победи над 10-тия в света Роберто Баутиста Агут и над 16-тия Диего Шварцман, преди да бъде спрян от Александър Зверев.


За последно американецът игра в Шанхай, където отпадна на старта от 12-тия в света Фабио Фонини след поражение в два сета. 
За разлика от Димитров, който може да се похвали с титла и още два финала в Стокхолм, представянето на Куери в шведската столица се ограничава до две загуби - в първи кръг на основната схема през 2015-та от 46-тия в света Маркос Багдатис и година по-късно в първи кръг на квалификациите от 234-тия в света Юрген Зоп. 


Като цяло твърдите настилки в зала не любими за Куери, който иначе е носител на 10 трофея - с два повече от тези във витрината на Григор Димитров, но само един от тях е в зала - през 2010-та година в Мемфис. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини