Медведев отговори на Циципас: Окей, нека съм скучен...



16-10-2019 09:12 | Николай Драганов

Световният №4 Данийл Медведев отговори на Стефанос Циципас, който преди дни нарече "скучна" играта на руснака. Две от най-обещаващите млади звезди на тениса вече са се срещали пет пъти, като неизменно руснакът се оказва победител.


За последно те се срещнаха на полуфиналите на "Мастърс" турнира в Шанхай, а Медведев се наложи в два сета. 


„Не искам да бъда груб, но е скучно. Просто скучно. Такава скука, че направо не знам. Данийл има силен сервис, а като го върнеш в игра се започват разигравания с безброй удари. Единственият ти вариант е да удряш максимално силно и точно и да го разхождаш по ширината на игрището. иначе топката продължава да се връща отново, отново и отново“, коментира Циципас след двубоя. 


А отговорът на руснака не закъсня и беше даден в понеделник, когато Медведев обяви, че няма да вземе участие на турнира в Москва. 


"Циципас? Сериозно? Казал е, че играта ми е скучна? Хайде де. Не съм го чел. Всеки има своя стил. Ако за някого изглежда скучна, окей", коментира Медведев. 


Той разкри още, че определено не е приятел със Стефанос. Двамата пътуваха заедно за турнира в Вашингтон, но през пролетта в Маями имаха разправия край мрежата, ефекта от която изглежда още не е отминал. "Определено не сме приятели. Споделихме частен полет, за да отидем на турнир. Не сме и врагове. Просто работим в една сфера", каза Медведев.


По-късно той отново коментира темата, като посочи, че се е запознал с изказването на Циципас: "Прочетох изказването му и то предизвиква размишления у мен. Ще кажа едно нещо - трудно ми е да го приемам сериозно след интервюто в Шанхай, когато разказа как са празнували победата на Laver Cup. Как бил принуден да пие и това било "отвратително". "Мамо, чуй, беше отвратително, ще ти пратя видео". Това е абсурдно". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини