Григор отстъпи с 1 позиция, прогрес от 210 места за Андреев



07-10-2019 09:23 | Николай Драганов

Григор Димитров отстъпи с една позиция до №27 в новото издание на световната ранглиста. Гришо разполага с актив от 1432 точки, а загубата на позиция се дължи на прогреса с пет места на Марин Чилич. 


Григор няма да участва на "Мастърс" турнира в Шанхай, който ще се проведе през тази седмица. Очаква се той да се завърне на корта за турнира в зала в Стокхолм, който започва на 14 октомври. 


Втора ракета на България е Димитър Кузманов, койето е под №348 в света. Прогрес от 12 места прави третата ни ракета Александър Лазаров, който през новата седмица е №523. Със 74 позиции пък се изкачва Александър Донски, който в неделя спечели първата си титла от ITF и вече е №727 в ранглистата.


Най-големият прогрес от българите е за 18-годишният Адриан Андреев, който се изкачва с 210 позиции до №745 в квета. В топ 1000 е още Габриел Донев, който се изкачва с 50 места до №782. 


При дамите първа ракета на България остава Виктория Томова, която запазва своята 143-та позиция. Прогрес с 1 място отбелязва Изабела Шиникова, която е №170. Следват Елица Костова (№212), Александрина Найденова (№226), Сесил Каратанчева (№343) и Джулия Терзийска (№424). В Топ 1000 са още Диа Евтимова, Гергана Топалова, Петя Аршинкова, Ани Вангелова, Юлия Стаматова и Габриела Михайлова.


На върха при мъжете няма промяна - водач е Новак Джокович, който спечели титла в Токио и намалява преднината на Рафаел Надал в преследването за №1 в края на сезона. Засега Рафа води с около 1500 точки, но няма да участва в Шанхай, където Джокович е шампион.


Трети в ранглистата остава Роджър Федерер, следван от Данийл Медведев, Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Карен Хачанов и Роберто Баутиста Агут. 


Най-големият скок през седмицата е за финалистът от Токио Джон Милман, който се изкача с 22 места до №58 в света. 


На върха при дамите има леки размествания - първа и втора остават Ашли Барти и Каролина Плишкова, но Наоми Осака изпреварва Елина Свитолина на третата позиция. Пета след прогрес с едно място е шампионката от US Open Бианка Андрееску. Топ 10 допълват Симона Халеп, Петра Квитова, Кики Бертенс, Серина Уилямс и Белинда Бенчич. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини