Федерер и Джокович с опасен жребий в Шанхай (схема)



05-10-2019 11:11 | Николай Драганов

Роджър Федерер ще се завърне на корта за официален мач от ATP тура за първи път след загубата от Григор Димитров на US Open през следващата седмица на "Мастърс" турнира в Шанхай. 


Швейцарецът е поставен под №2 в основната схема и започва участието си от втори кръг, където го очаква потенциално тежък съперник в лицето на Марин Чилич. Шампионът от US Open 2014 първи трябва да се справи с Алберт Рамос-Виньолас на старта. 


Хърватинът не се намира в най-добрата си форма и в момента е под №30 в световната ранглиста. Той обаче познава вкуса на победата срещу Федерер, макар и в 1 от 10 мача. Това се случи именно през 2014-та година на US Open, когато Чилич постигна изненадваща победа на полуфиналите, а по-късно триумфира с титлата.


Победителят от този мач ще срещне един измежду Давид Гофен, Ришар Гаске, Михаил Кукушкин и Миомир Кецманович в трети кръг. На четвъртфиналите към този поток се насочват играчи като Александър Зверев, Борна Чорич, Андрей Рубльов, Кайл Едмънд и други, а на полуфиналите - Доминик Тийм, Роберто Баутиста Агут, Матео Беретини и други. 


Водач на схемата в Шанхай е шампионът от миналата година Новак Джокович. Ноле осъщо очаква тежък съперник на старта - победителя от мача между младите таланти Франсис Тиафо и Денис Шаповалов. При победа Джокович някой измежду Джон Иснър, Алекс де Минор, Люка Пуй или местния представител Же Ли. 


В четвъртината на Джокович попаднаха играчи като Стефанос Циципас, Феликс Оже-Алиасим, Гаел Монфис и други, а в неговата половина другият най-високо класиран играч е Данийл Медведев. Финалистът от US Open очаква на старта квалификант или Жил Симон, а в трети кръг е възможен мач с Диего Шварцман, Филип Крайнович и други. 


В Шанхай ще участва и бившият №1 при мъжете Анди Мъри, който получи уайлдкард от организаторите. На старта Мъри ще играе срещу квалификант, а във втори кръг го очакват Фабио Фонини или Сам Куери. Британецът е в четвъртината на Медведев, а преди това дебнат и играчи като Карен Хачанов, Фернандо Вердаско, Тейлър Фриц и други. 


Много силни ще бъдат и квалификациите в Шанхай, където ще вземат участие шампиони от ATP тура през сезона като Пабло Кареньо Буста, Адриан Манарино, Николас Хари, Хуан Игнасио Лондеро и други.  

 

Григор Димитров няма да вземе участие в Шанхай, тъй като не получи уайлдкард от организаторите, а при подреждането на участниците се взимаше предвид ранкинга му отпреди US Open. Световният №2 Рафаел Надал пък отказа участие дни преди началото на турнира. 


ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини