Първите трима поставени са аут, пътят пред Григор Димитров се разчисти



26-09-2019 15:51 | Станко Димов

Първите трима поставени в основната схема на АТП 250 турнира на твърди кортове в Ченду (Китай) отпаднаха на осминафиналите.

В изключително оспорван мач, водачът в схемата Джон Иснър отстъпи със 7:6 (11), 6:7 (5), 6:7 (4) пред Егор Герасимов от Беларус. Срещата продължи повече от два часа и половина, в които пробиви нямаше.  В следващия кръг Герасимов ще премери сили с Денис Шаповалов.

Вторият поставен Феликс-Оже Алиасим също се провали на старта. Младата надежда на канадския тенис отстъпи с 4:6, 7:6 (5), 4:6 пред Жоао Соуса от Португалия. В спор за място на полуфиналите Соуса ще срещне „щастливия губеш“ от квалификациите Лойд Харис.

№3 в схемата Беноа Пер пък е аут след загуба в три сета – 3:6, 6:3, 3:6 от Пабло Кареньо Буста. На четвъртфиналите испанецът ще играе с чилиеца Кристиан Гарин, който се наложи със същия резултат – 6:3, 3:6, 6:3 над Фернандо Вердаско.

Така най-високопоставеният тенисист в схемата в Ченду в момента е Григор Димитров, който е четвърти. В петък българинът ще има за съперник представляващия Казахстан руснак Александър Бублик, а при победа на полуфиналите ще срещне Соуса или Харис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини