Григор Димитров: Бях нервен, фокусът ми сега е върху възстановяването (видео)



26-09-2019 15:23 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Ченду, след като победи с 2:0 сета Даниел Евънс, в отделните части 7:5, 7:5. Двубоят беше първи за българина след достигането до полуфиналите на US Open. След срещата Димитров даде кратко интервю, в което сподели мнението си за мача и очакванията си за турнира.

„Даниел е много труден и неудобен съперник. Двамата се познаваме отдавна и знаех, че той се чувства добре на тази настилка. Това беше първият ми мач след US Open и със сигурност изпитвах нервност. Просто исках да покажа това, което градим през последните седмици“, коментира Димитров.

„Във всеки един турнир, в който участвам се опитвам да бъда крайния победител. Но това не е лесно, тук конкуренцията е голяма, има силни играчи в схемата. Всички играят силно и се опитват да се справят добре в края на годината. Разбира се, че искам да спечеля, но за тази цел трябва да извървя целия път. Днес спечелих двубоя си, което е чудесно, но сега трябва да се подготвя за следващия ми мач. Трябва да играя в последователни дни, затова фокусът ми сега ще бъде върху възстановяването. Надявам се, че нещата ще се развият по желания от мен начин“.

Той призна, че победата над Роджър Федерер на четвъртфиналите на US Open му е вдъхнала допълнителна доза увереност.   

„Винаги е страхотно когато победиш топ играч. Беше невероятен мач, дълго време чаках този момент. Беше пълна лудост. Но, в крайна сметка, това е само един мач“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини