Скандален британец е първият съперник на Григор в Китай



23-09-2019 15:07 | Николай Драганов

Даниел Еванс от Великобритания ще бъде съперник на Григор Димитров в първия му мач на азиатска земя през настоящия сезон.

 

Двамата ще излязат един срещу друг в мач от втори кръг на турнира от сериите ATP 250 в Чънду, след като Еванс надигра на старта местния представител Ян Бай в три сета - 6:3, 4:6, 7:6(4).


Двубоят можеше да приключи доста по-рано в полза на 48-мия в света британец, който поведе със сет и не изглеждаше да има проблеми при подаването си и през втората част. Вместо това обаче, при 4:4 той първи допусна пробив. 222-рия в света китаец се възползва отлично и минути по-късно затвърди с гейм на 0, което означаваше сет в негова полза.


В третата решителна част пък 30-годишният китаец беше по-близо до успеха, при това на два пъти, тъй като успяваше да пробие продаването на разколебания Еванс. Този път обаче Бай така и не успя да затвърди пробивите си - първо за 3:2, а след това за 5:4, като и в двата случая веднага Еванс връщаше пробивите. 


Стигна се до тайбрек, където Еванс поддържаше крехка преднина през цялото време и в крайна сметка спечели двубоя. 


Даниел Еванс е на 29 години и стана известен с това, че през 2017-та година даде положителна проба за кокаин и беше наказан за 1 година. В момента той се намира близо до най-доброто си класиране в ранглистата, което датира от март 2017-та - №41 в света.


Еванс и поставеният под №4 в Чънду Димитров имат два мача помежду си до този момент, като делят по една победа. Българинът се наложи в три сета през далечната 2011-та година на тревните кортове в Истборн, а през 2016-та във Вашингтон британецът спечели в два сета.

 

Мачът между двамата не попадна в програмата за вторник, което означава, че по всяка вероятно ще бъде изигран в сряда. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини