Ясни за групите за ATP Cup, България на изчакване



Ясни за групите за ATP Cup, България на изчакване
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-09-2019 11:55 | Николай Драганов

19 от вече класиралите се за новия турнир ATP Cup бяха разпределени в шест групи. Новият турнир ще се проведе между 3 и 12 януари в три австралийски града - Бризбън, Пърт и Сидни. 


Сърбия, Германия, Испания, Русия, Швейцария и Австрия са водачи на групите, а още пет участника предстои да бъдат определени. Останалите сигурни отбори засега са Франция, Гърция, Япония, Италия, Белгия, Хърватия, Южна Африка, Канада, Грузия, САЩ, Великобритания и Аржентина. 


Поставените под №1 Сърбия, водени от световния №1 Новак Джокович, ще играят на "Пат Рафтър Арена" в Бризбън. Вторите поставени Испания ще играят в Пърт, където Рафаел Надал ще се състезава за първи път в кариерата си. №3 Швейцария, водена от Роджър Федерер, ще играе в Сидни на обновената "Кен Росуел Арена". 


Групите засега изглеждат така:


ГРУПА А

Сърбия

Франция

Южна Африка

???


Група B

Испания

Япония

Грузия

???


ГРУПА C

Швейцария

Белгия

Великобритания

???


ГРУПА D

Русия

Италия

САЩ

???


ГРУПА E

Австрия

Хърватия

Аржентина

???


ГРУПА F

Германия

Гърция

Канада

Австралия


Всички представители на Топ 10 и 27 от играчите в Топ 30 са обявили, че ще участват на ATP Cup. Още 5 държави ще класират, като крайния срок е 13 ноември. Място ще намерят страните, чиято първа ракета се начира в Топ 24. 


Това дава отлични шансове на Григор Димитров и България. В момента българинът е под №25 в света и на практика страната ни е първата, която трябва да бъде класирана, ако ситуацията с ранкинга на Григор не се промени драстично, което технически трудно ще се случи, тъй като Димитров почти няма точки за защитаване до края на сезона.

 

Зад него пък са играчи като Кристиан Гарин от Чили, Хуберт Хуркаш от Полша, Раду Албот от Молдова, Пабло Куевас от Уругвай и други, които могат да класират страната си за турнира. 


Освен отбора от групите ще продължат към финалната осмица, която ще се състезава в Сидни. Четвъртфиналите ще се проведат в два дни, а след това ще има полуфинали и финал. Всеки сблъсък ще е съставен от два мача на сингъл и един на двойки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини