Ранглисти: Рекорд за Димитров, Пиронкова запази мястото си



25-04-2011 13:36 | Станко Димов

Григор Димитров записа пореден рекорд в ранглистата на ATP, след като от днес заема култовата 69-та позиция. Както е известно хасковлията в момента е в Мюнхен, където участва в тамошния турнир на клей.

 

Димитров най-вероятно ще запише още едно рекордно класиране другата седмица, тъй като на Великден гарантира мястото си във втория кръг на турнира, което му осигури още 20 точки за ранглистата.


На върха на класацията промяната е свързана с Николас Алмагро, който официално влезе в Топ 10. Испанецът се намърда сред най-добрите 10 за сметка на Марди Фиш.


Първата ракета на България Цветана Пиронкова запазва 35-ата си позиция в WTA. Пловдивчанката през седмицата ще се появи на кортовете в Барселона, където е поставена под номер 3 в основната схема на местен турнир.

 

Иначе единствената по-сериозна промяна в челните позиции на ранглистата е свързана с Юлия Гьоргес, която влезе в Топ 30 и вече е под №27. Разбира се прогресът на Гьоргес се дължи на триумфа й на турнира в Щутгарт.


В Топ 10 също има лека корекция. Австралийката Саманта Стосър си върна шестата позиция, която временно бе заемана от Ли На.

 

РАНГЛИСТА МЪЖЕ


РАНГЛИСТА ЖЕНИ 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини