Надал сбъднал поредна мечта; Давид Ферер доволен от сезона



25-04-2011 05:10 | Николай Драгиев

Рафаел Надал остана изключително щастлив от втората си поредна титла през 2011 година. В Барселона той надигра Давид Ферер и за шести път се поздрави с трофея в каталунската столица.

"Чувствам се като у дома си. Наистина много специален турнир е това за мен. В исторически план това е турнир с много традиция и наистина големи шампиони. Повече от сбъдната мечта е да триумфирам шест пъти тук," призна Рафа, който бе малко изненадан от огромния като тегло трофей.

"Играха страхотно в първия сет. Убеден съм, че тази седмица се представих на по-високо ниво отколкото в Монте Карло. Сервисът ми работеше по-добре, а също и форхендът," допълни той.

"Той сервира отлично в първия сет. Във втория и двамата направихме доста пробиви, но той бе по-добър от мен. При 4:2 имах шансове, но не сервирах добре във важните моменти," коментира Давид Ферер.

"Ако някой ми беше казал, че ще играя финали в Монте Карло и Барселона преди две седмици, щях да съм много щастлив. Неприятно е да загубя, но това бе успешен турнир за мен.

"Трудно е да победиш Рафа на клей. Аз обаче правя страхотен сезон и се надявам да продължа в този дух," допълни финалистът в надпреварата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини