Маги Малеева: Няколко точки решиха мача



07-09-2019 12:41 | Tennis24.bg

Не може да се каже, че Григор Димитров има слаба психика, особено на фона на добрата му игра и неизменното му присъствие сред най-добрите тенисисти в света. Мнението е на Магдалена Малеева - бившата номер 4 в световната ранглиста при жените. Българинът игра за първи път в кариерата си на полуфинал на Откритото първенство на САЩ, но не успя да победи представителя на Русия Данийл Медведев.

"Не успя, защото Медведев беше по-добър. На това ниво всички са много добри, много подготвени. Това с психиката ми е много смешно. Да се говори постоянно, че Григор е психически слаб, е странно. Той е постоянно сред най-добрите в света. Колко да е слаб психически?! Това е едно ниво, на което нещата се решават за няколко точки. Във вчерашния мач беше така“.

Малеева анализира и играта на противника на Димитров. Медведев ще играе на финал на четвърти пореден турнир, в който участва. „Те са абсолютно различни играчи. Медведев е изключително странен тенисист. Прилича на Милослав Мечир. Те не правят никакви грешки, супер стабилни са, играят топката много ниско. Като стена са. Знаеш, че за да ги победиш, трябва да правиш чудеса. Всички имахме надежда, че и Медведев е доста уморен, защото той има невероятно лято. Изглежда страшно уморен, много контузен, целият е облепен в лепенки. Надявах се, че Григор е по-свеж, но, за съжаление, не успя", заяви тя.

Въпреки загубата на Димитров, Малеева е оптимист за неговото бъдеще. "Никой не очакваше от Григор да направи това тази седмица. Той беше доста контузен през годината. След този турнир отново е в първите 30, отново ще бъде поставен в Австралия, отново е в позиция да печели големи мачове и турнири. Има още едни 10 години, в които да играе. Може да очакваме голямо бъдеще. Той има страхотна кариера. Абсолютно никой българин не е бил близко до това, което е постигнал той. Дори когато не е в добра форма, той отново е в 100-те най-добри в корта и може да постигне повече от това", сигурна е тя. / btvnovinite.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини