Григор Димитров не успя срещу руската стена Медведев



07-09-2019 01:57 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на US Open 2019. В среща от полуфиналите, най-добрият български тенисист отстъпи с 0:3 сета пред намиращия се в чутовна форма руснак Данийл Медведев, в отделните части 6:7 (5), 4:6, 3:6.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Това беше трети двубой между двамата, а московчанинът постигна втори успех, който обаче е с огромна цена. Въпреки поражението Димитров не игра никак слабо, напротив. В първите два сета срещата беше изключително равностойна и се развиваше буквално точка за точка. Нещо повече – в края на откриващата част Димитров дори имаше сетбол, но той беше при начален удар на Медведев и не беше реализиран. Впоследствие руснакът се наложи в тайбрека със 7:5 точки.

Вторият сет предложи нетипично голяма размяна на пробиви,  а в самия край Медведев взе подаването на Димитров в десетия гейм и направи огромна крачка към крайния успех в двубоя.

Във финалната трета част Медведев проби рано и затвърди за 4:1, след което до края на мача не позволи на Димитров да мисли за обрат.
Полуфиналът беше трети в кариерата на Димитров в турнир от Големия шлем. в предишните два случая българинът отстъпи на Уимбълдън (2014) пред Джокович и на Australian Open (2017) пред Надал.

Силните изяви на Димитров в Ню Йорк ще му гарантират и завръщане в Топ 30 на ранглистата при следващото ѝ обновяване в понеделник.

С победата днес Медведев се класира за първия си финал в турнир от Големия шлем. Негов съперник в неделя ще бъде Рафаел Надал или Матео Беретини. За руснака това ще бъде четвърти последователен финал в тура след Вашингтон, Монреал и Синсинати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини