Димитров срещу Медведев в челен сблъсък за място на финала



06-09-2019 13:21 | Станко Димов

В петък ще се изиграят полуфиналните срещи от US Open, като първи на корта (след 23:00 часа) ще излязат руснакът Данийл Медведев и българинът Григор Димитров, за които това ще бъде дебютно участие в тази фаза на турнира в Ню Йорк.  

Двамата имат по една разменена победа в двубоите помежду им, но откакто играха за последно (2017 г.) много неща се промениха и за двамата.

„Наистина се радвам за Григор, че той успява да си върне формата отново“, коментира Медведев.

„Мисля, че той започна турнира като №78, така че със сигурност ще запише сериозен скок. Гледах някои от двубоите му тук. Той играе невероятно. Мисля, че всички знаем на какво е способен когато играе така“.

От началото на US Open Медведев е нанизал 78 аса (повече има само Джон Иснър) и 52 печеливши удара от форхенд. Той е спечелил 78% от точките след вкаран първи сервис, а освен това се наслаждава на сериозно постоянство и при ретур.

Но бившият №3 в света Григор Димитров би трябвало да се чувства по-свеж. Той спечели четирите си двубоя (съперникът му във втория кръг Борна Чорич не излезе на корта) за 10 часа и 16 минути. Медведев достигна до полуфиналите след 12 часа и 33 минути предстой на корта.

В навечерието на дуела с Медведев, българинът каза следното: „Той е изключително концентриран през цялото лято. Наслаждава се на страхотно лято, придоби много увереност. Успя да спечели в Синсинати, сега е на полуфинал и в Ню Йорк. Наистина успя да изиграе няколко страхотни двубоя и да запише големи победи. Успях да гледам малко от двубоите му тук. Той определено прави нещата по правилния начин в момента. Определено не ме очаква лесен мач“.

Медведев може да не изгради отлична връзка с феновете в Голямата ябълка в последните 12 дни, но със сигурност спечели сърцата им с откровените си и забавни изказвания в интервютата на корта.

През последните 6 седмици 23-годишният московчанин записа 19 победи и 2 поражения. Общо от началото на сезона Медведев има 49 победи, по който показател е ненадминат. През август спечели първата си титла от Мастърс 1000 сериите в Синсинати, след което беляза личен рекорд, изкачвайки се до №5 в ранглистата. В рамките на месеца той участва на още два финала – във Вашингтон (загуби от Кириос) и Монреал (загуби от Надал).

С достигането до полуфиналите в Ню Йорк Медведев вече си осигури и място във финалите на АТП в Лондон, които ще се проведат в периода 10-17 ноември в зала „О2“.

След достигането на рекордното 3-то място в ранглистата и триумфирането на финалите в Лондон, Григор Димитров трябваше да се справя с проблеми с дясното рамо, загуба на форма и се свлече до №78 в света, поставяйки много въпроси за бъдещето си на корта. Победата му в пет сета над петкратния шампион в турнира Роджър Федерер обаче показа, че българинът е преодолял трудния период и отново гледа напред и нагоре.

Димитров пристигна в Ню Йорк с 12 победи и 15 загуби за сезона. В момента българинът е само на победа от успех №300 в тура. Тази вечер Димитров за трети път в кариерата си ще играе на полуфинал в турнир от Шлема. През 2014 г. беше победен от Джокович на Уимбълдън, а през 2017 г. от Надал на Australian Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини