Малкият-голям човек изрита Зверев от US Open



03-09-2019 00:26 | Станко Димов

Диего Шварцман се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ – US Open.  В страхотен двубой, нисичкият аржентинец се наложи с 3:1 сета над Александър Зверев, в отделните части 3:6, 6:2, 6:4, 6:3.

Шварцман показа невероятно желание за игра и успя да осъществи обрат, след като беше загубил първия сет. От своя страна Зверев, поставен под №6 в основната схема, помогна на опонента си, осъществявайки 17 двойни грешки.

„Истината е, че трябва да работиш много усърдно всеки ден, за да стигнеш до световния елит. Прекарвам много време във фитнес залата, на корта, преследвам своите цели. Когато излизам от корта мога да кажа, че съм дал всичко от себе си и съм щастлив, че това ми е донесло успех“, каза Шварцман секунди след успеха.

В спор за място на полуфиналите Шварцман ще срещне победителя от срещата Рафаел Надал – Марин Чилич.

За финалната осмина в Ню Йорк за първи път в кариерата си класира и Матео Беретини. Италианецът, който по-рано през сезон беше полуфиналист на турнира в София, изхвърли от надпреварата Андрей Рубльов след успех в 3 сета – 6:1, 6:4, 7:6 (6). В следващия кръг Беретини ще играе срещу Монфис или Андухар.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини