Федерер: Харесва ми да играя срещу Григор



02-09-2019 15:12 | Tennis24.bg

Роджър Федерер се изказа ласкаво за Григор Димитров в навечерието на техния двубой от четвъртфиналите на US Open. В неделя и двамата постигнаха чисти победи. Маестрото се разправи с Давид Гофен – 6:2, 6:2, 6:0, а Димитров надви Алекс Де Минор – 7:5, 6:3, 6:4.

„Познавам Григор много добре. Той е мой добър приятел. Беше изпаднал в нещо като дупка. Четвъртфиналите тук са голяма работа за него, очевидно предвид възможността да играе с мен. Наясно съм, че това е голям мач за него. Справял съм се добре в миналото“, коментира Федерер, цитиран от „Евроспорт“.

„Това обаче ще бъде нов двубой, срещу нов Григор, а и аз самият съм променен. Харесва ми да го наблюдавам. Харесва ми и да играя срещу него. Когато играем, едва ли бихме могли да бъдем по-близки откъм игрови стил”, добави бившият №1, който е и 5-кратен шампион в турнира.

Това ще бъде 8-ми двубой между двамата, като до момента Федерер води със 7-0 победи. Победителят ще се класира за полуфиналите, където ще срещне Стан Вавринка или намиращия се във формата на живота си руснак Данийл Медведев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини