Григор: Няма нов и стар Димитров, гледам само напред



02-09-2019 09:56 | Николай Драганов

Григор Димитров се класира за първи път в кариерата си за четвъртфинал на US Open след отлична победа над Алекс де Минор. Здравословните проблеми изглеждат забравени за Гришо, а това е и най-добрата новина за него. На пресконференцията след двубоя той не скри щастието си от този факт и сподели емоциите си, както и очакванията си за следващия мач - срещу 20-кратния шампион от Големия шлем Роджър Федерер.

 

"Беше чудесен мач. Физически се чувствах много добре и бях способен да неутрализирам всичко, което идваше към мен. Поддържах висок процент както при първи, така и при втори сервис. Играх правилно във важните моменти - това е", коментира Димитров на пресконференцията след двубоя с Де Минор. 


"Освен това усетих, че по средата на втория сет той се поумори. Аз играех добре, когато трябваше, успях да остана солиден по време на целия двубой и завърших силно", добави той.


Запитан как се чувства относно участието си на четвъртфиналите, Димитров бе откровен. "Чувствам се невероятно. Не съм приемал нищо за даденост, особено тук, точно сега. Всичко е резултат от работата ми в последните седмици, от нещата които правя на корта и извън него. В тениса е така - никога не знаеш кога ще ти се усмихне малко късмет, но трябва да търсиш възможностите. Днес беше един от дните, в които трябваше да тръгна след тях", коментира българинът.


Относно промяната в играта му спрямо последните месеци, Григор отвърна на журналистите: "Няма такова нещо като нов и стар Григор. Единственият път е напред. Да, като цяло се чувствам различен човек и играч, но няма да стоят тук и да ви говоря за изминалите 6-7 месеца, за да карам хората да ме съжаляват. Нещата са такива, каквито са. Изправих се пред тях, пред всичко което трябваше. Да си отново на корта е страхотно, да се чувстваш щастлив и свободен. Не мога да скрия, че съм щастлив от победата - изиграх качествен мач, четях играта, движех се добре, връщах добре, сервирах добре. И освен всичко друго, психически бях много стабилен. Това са нещата, които са важни за мен, а не да сравнявам как е било преди и как е сега". 


Относно предстоящи сблъсък с Роджър Федерер първата ни ракета коментира, че получава страхотна възможност да играе пред пълните трибуни на най-големия корт и макар да няма как да е фаворит, той е доволен от тази възможност. "Щастлив съм от мястото, на което се намирам. Оценявам онова, което свърших и се намирам точно там, където искам. Никога не бих предвидил, след като такова лято и такъв сезон, че ще бъда тук сега, но ето ме. Така че - развълнуван съм - да, но понякога е важно да не гледаш толкова напред, а да се насладиш на момента и да го оцениш. Да продължиш напред. Надявам се, че след няколко дни отново ще съм тук".


"Познавам почти всички в тура, така че не е толкова различно. Разбира се, играли сме преди, тренирали сме заедно, познаваме се добре. Това е чудесен момент, чудесна възможност и за двама ни. Това е US Open. Надявам се да имам страхотна битка и да покажем хубав тенис. За мен е важно всеки мач да надграждам над момента, да намирам играта си. Започнах на малък корт в първи кръг, което не беше лесно, преминах към по-големите - това се стъпките, които трябва да направиш. Това е важното - да правиш нещата правилно всеки ден, когато имаш мач или когато се подготвяш, да вървиш напред, да добавяш и да подобряваш по нещо всеки ден. Да контролираш нещата, които зависят от теб. Това е най-важното за мен в момента", завърши Григор. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини