Григор Димитров с първи четвъртфинал на US Open



01-09-2019 22:16 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал на US Open. Това стана възможно след успеха с 3:0 сета над Алекс Де Минор, в отделните части 7:5, 6:3, 6:4. С победата днес Григор Димитров ще се завърне в Топ 50 на ранглистата при следващото ѝ обновяване на 9-ти септември.

В спор за място на полуфиналите Димитров ще се изправи срещу 5-кратния шампион и рекордьор по спечелени титли от Големия шлем Роджър Федерер.

Маестрото имаше затруднения в първите си два мача в Ню Йорк, в които неизменно губеше откриващия сет, но след това намери формата си и записа два чисти успеха, които дойдоха след малко повече от час игра.  

През целия двубой Димитров сервира отлично и не позволи на опонента му да стигне до пробив. Българинът измъкна първата част с късен брейк, а в началото на втората част отново успя да се справи с начални удар на опонента си. Още един пробив в третата част се оказа напълно достатъчен за крайния успех.

Димитров приключи срещата с 31 печеливши удара и 37 непредизвикани грешки на сметката си. При Де Минор показателят е 20:44.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини