Тейлър Таузенд хвърли бомбата, Халеп е аут



30-08-2019 08:02 | Николай Драганов

23-годишната американка Тейлър Таузенд постигна най-голямата победа в своята кариера, след като в двубой от втори кръг на US Open победи поставанета под №4 в схемата Симона Халеп след 2:6, 6:3, 7:6(4).


Таузенд постигна първа победа в кариерата си над представител на Топ 10, след като до този момент беше изгубила десет такива двубоя. 


Успехът дойде по драматичен начин - в третия сет тя пропусна два мачбола, след като сервираше за победата при 5:4 в своя полза. Халеп обаче успя да ги отрази, а малко по-късно и да върне пробива, което напомни за последната драматична загуба на Таузенд от представителка на Топ 10 - на Уимбълдън срещу Кики Бертенс.


Този път обаче сценарият беше друг - Таузенд стигна до тайбрек, където показа по-здрави нерви и се наложи над бившата №1. В течения на почти целия двубой Таузенд следващия своя нетипичен за съвременния тенис игрови план - непрекъснати излизания на мрежата при сервис и при ретур, а до края на мача Халеп така и не успя да намери устойчиво решение на тази игра от страна на съперничката й.


Общо според статистиката за мача, Таузенд е излязла на мрежата 106 пъти, като е спечелила в 64 от случаите. За сравнение, отчетените излизания на мрежата на Халеп са 10. 


"Това означава много за мен. Беше дълго пътуване. Имах мачбол срещу Бертенс на Уимбълдън. Имах доста много оспорвани мачове тази година. Просто не успявах да ги завърша. Този мач ми дава огромна увереност. Често пъти досега играех, за да не загубя. Днес играх, за да спечеля. Казах си - това е възможност, това е шанс, грабни го", коментира през сълзи от радост американката след победата си.

 

Нейна съпернича в следващия кръг ще бъде друга румънка - Сорана Кърстя, която се наложи с 3:6, 6:4, 6:2 над Альона Болсова от Испаия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини