Григор Димитров ще играе в третия кръг за трети път



Григор Димитров ще играе в третия кръг за трети път
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-08-2019 19:38 | Станко Димов

С отказването на Борна Чорич заради контузия, най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на US Open без игра. Статистиката показва, че това ще бъде третият случай, в който българинът достига до тази фаза на надпреварата в Ню Йорк.

Първият подобен случай е от сезон 2014, когато Димитров записва победи над Райън Харисън, Дуди Села и Давид Гофен, след което на осминафиналите отстъпва пред Гаел Монфис.

Две години по-късно Димитров отново достига до втората седмица в Голямата ябълка. Тогава българинът побеждава последователно Иниго Сервантес, Жереми Шарди и Жоао Соуза, след което на осминафиналите е спрян от намиращия се в превъзходна форма тогава Анди Мъри. Месеци по-късно шотландецът оглави за първи път в кариерата си ранглистата и приключи сезона като първа ракета в света.

По-късно тази вечер Димитров ще научи името на съперника си в третия кръг, който ще бъде определен след дуела между между Пабло Куевас (Уругвай) и Камил Майхржак от Полша. Любопитен е фактът, че Димитров никога не е губил двубой от третия кръг в Ню Йорк (2-0).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини