Джокович потвърди участие за Купа Дейвис



27-08-2019 13:23 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович ще играе за родината си Сърбия в новия формат за Купа „Дейвис“, който ще дебютира този ноември в Мадрид. Новината беше потвърдена от сръбската тенис федерация в понеделник.

„Имаме страхотни новини. Новак ще участва във финалния турнир в Мадрид. Имах възможността да разговарям с него в Ню Йорк“, каза капитанът на западните ни съседи Ненад Зимонич.

На този етап не е ясно кои ще бъдат другите тенисисти, които ще представят Сърбия. „Трябва да обявим състава 20 дни преди началото. Надявам се, че след мастърса в Шанхай ще мога да обяви имената на всички участващи. Щастлив съм, че след дълга пауза Джокович се връща в отбора. Той призна, че за него е удоволствие да играе за родината“.

32-годишният Джокович, който изведе Сърбия до триумфа в Купа „Дейвис“ през 2010 г., за последно игра в отборната надпревара при успеха с 4-1 победи над Испания през 2017 г.

Сърбия ще се изправи срещу Япония в първия си мач в Мадрид на 20 ноември. Очакванията са Джокович да се присъедини към отбора веднага след края на финалите на АТП в Лондон (17 ноември).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини